Betongplattor

Vi gjuter din betonggrund

Gjutna betongplattor eller så kallad “platta på mark” är idag den vanligaste grundtypen vid nybyggnation. Det är en princip som används till allt från stora industrilokaler och bostadsfastigheter till garage och växthus på privata tomter. De skapar en utmärkt bas för att bygga alla typer av byggnader och isolerar väl mot kyla underifrån.

Välkommen att anlita oss när ska gjuta grund till ditt byggprojekt. Vi har lång erfarenhet av betonggjutning och andra former av markarbeten och ser till att du får en snygg, stabil och jämn grund att fortsätta bygget på. Dessutom kan du få hjälp med stenläggning för en snygg inramning. Kontakta oss gärna för att få offert på ditt projekt.


gjuta husgrund – platta på mark

Gjuten betongplatta - så går det till

När vi ska gjuta en grund av betong så utgår vi alltid ifrån platsens förutsättningar. Vi markbereder genom att gräva ner till frostfritt djup och jämnar till i den utsträckning som behövs. Därefter kompakterar vi marken och lägger på ett ordentligt dräneringslager för att undvika sättningar vid tjällossning.

I nästa steg sätter vi upp ramar för gjutning i den form som grunden ska ha. Ramarna kan bestå av trä som tas bort när betongplattan har härdat, eller så kan vi bygga den av färdiga betongblock som sedan blir till en snygg kant när gjutningen är färdig.

platta på mark

Eventuell armering placeras på ytan och anslutningar för VVS och el dras fram enligt plan. Därefter hälls betongmassan i och jämnas ut noga. Ytan måste vanligen hållas våt under tiden betongen härdar för att undvika att den brinner för snabbt, vilket annars kan orsaka sprickor.

När betongplattan har härdat klart är den redo för resten av bygget. Kontakta oss här för att begära offert på gjutning av betongplatta på mark.

betonggrund

Betongplattor för en snygg finish

Söker du kanske ett komplement till din nya betonggrund? Betongplattor i form av stenplattor är ett utmärkt alternativ till marksten när man ska anlägga en stenlagd yta. Den främsta fördelen är att priset hålls nere och man får även ett enhetligt utseende som ger en stilren och stram känsla. Natursten är alltså inte alltid bättre utan vi tycker absolut att betongplattor är ett mycket bra val när man vill ha en jämn yta utan avvikelser.

De flesta klarar av att göra enklare läggning av betongplattor på egen hand. Det kräver främst att man är noga med att skapa ett stabilt och jämnt underlag. Har man däremot en lite mer utmanande yta, till exempel en tomt med sluttning eller en yta som behöver jämnas till först är det bättre att ta hjälp av ett proffs. Bland annat så kan det krävas att man gräver och använder en vibratorplatta först för att få ett stabilt underlag.

Om du vill ha hjälp med läggning av betongplattor så är du varmt välkommen att anlita oss. Vi utför alla typer av stenläggning och ser till att du får ett snyggt, jämnt och hållbart resultat.

Vi är specialister på gjutning av betongplattor